Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie Het COV laat van zich horen

Meer nieuws
COV-persbericht-loopbaanonderbreking-uittocht-mco-deredactie
Afschaffing loopbaanonderbreking: COV vraagt degelijke overgangsregeling en écht eindeloopbaandebat
Het COV, de grootste vakbond van het basisonderwijs, wordt overstelpt met vragen van leerkrachten over het afschaffen van de algemene loopbaanonderbreking. “Wie niet voor 2 september in het huidige systeem stapt, ziet het helemaal aan zijn neus voorbijgaan. Daarom kiezen veel oudere leerkrachten ervoor vroeger loopbaanonderbreking te nemen dan ze van plan waren. Zo organiseert de Vlaamse regering zelf een uittocht van oudere leerkrachten”, zegt Marianne Coopman,  algemeen secretaris van het COV.
Lees meer
COV-grondvechten-cartoonCOV-onderwijsloopbaan-salami
Ondanks de grondrechtgarantie op arbeid met billijke voorwaarden en verloning, bezondigen onze federale en Vlaamse regeringsleden zich systematisch aan de afbraak van onze arbeidsomstandigheden.
Lees meer
COV-eerste-actie-bij-bacquelaine
Vanochtend trok het COV met een delegatie van het gemeenschappelijk vakbondsfront van de openbare diensten naar het kabinet van minister Bacquelaine van Pensioenen. We kloegen er de aanpak van de federale regering van het dossier van de overheidspensioenen aan, en drukten op de grote onduidelijkheid en onrust bij het onderwijspersoneel.
Lees meer
COV-Bacquelaine
Vandaag om 11 uur trekt het COV met een delegatie van het gemeenschappelijk vakbondsfront van de openbare diensten naar het kabinet van minister Bacquelaine. We klagen er de aanpak van het dossier van de overheidspensioenen aan. We willen duidelijkheid!
Lees meer
COV-begrotingsmaatregelen
Vandaag maakte de federale regering maatregelen bekend in het kader van de begrotingscontrole. De besliste maatregelen hollen de loopbanen van het onderwijs- en overheidspersoneel verder uit. In de onderwijsloopbaan vormen het loonpakket, de werkvoorwaarden en het pensioen één geheel. Als  deze federale regeringsbeslissingen worden uitgevoerd zijn die een kaakslag voor de aantrekkelijkheid van de onderwijsloopbaan.
Lees meer
Meer nieuws
COV-thema
Het COV volgt verschillende thema’s nauw op. Thema’s die inspelen op de actualiteit en de noden van kwaliteitsvol basisonderwijs. Soms organiseren we acties of zetten we een campagne op.
Lees meer
syndicale premie
Alle personeelsleden van het gesubsidieerd onderwijs betaald door Agodi ontvangen einde maart het aanvraagformulier voor de syndicale premie. Enkel de personeelsleden die tijdens het referentiejaar 2015 aangesloten waren bij een erkende vakbond en een minimale ledenbijdrage betaald hebben kunnen van deze premie genieten. Bezorg het ingevulde formulier snel aan je vakbondsafgevaardigde op school of aan de kring- of regioverantwoordelijke.
Lees meer
Syndicale verkiezingen COV: in vuur en vlam

Welkom nieuwe COV-militant!

Ben je pas verkozen als COV-militant (vakbondsafgevaardigde of personeelsvertegenwoordiger 2016-2019) voor jouw school? Welkom! 
Zoals alle COV-militanten, kan je straks inloggen met je lidnummer om info op jouw maat (bv. Ik ben COV-militant) op deze site te lezen. 
Het kan echter even duren voor je nieuwe gegevens in alle databases handmatig zijn gekoppeld en je volledig kan inloggen als militant. We werken er hard aan om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Dank voor je begrip.
Heb je intussen een dringende vraag? Je kan steeds terecht bij de vrijgesteld secretaris van jouw regio. Lees meer op onze contactpagina.
SV 2016 Openingsaffiche
Draagt jouw schoolbestuur inspraak voor werknemers hoog in het vaandel? Hecht jouw schoolbestuur voldoende belang aan veiligheid, preventie en bescherming van de werknemers? Tijdens de sociale verkiezingen tussen 9 en 22 mei worden de personeelsafgevaardigden voor het comité voor preventie en bescherming op het werk en de ondernemingsraad verkozen.
Jij stemt toch ook? 
Lees meer
COV-publicaties-Basis-rek
Met Basis ben je direct mee met de onderwijsactualiteit: 15 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod. 
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via links naar de pdf.
Lees meer
gezondopenbaar

Gezond Openbaar

ACV Openbare Diensten, Overheidsbedrijven en Onderwijs stelde op dinsdag 22 september hun prioriteiten voor tijdens het event "Gezond Openbaar".
Onder andere de terugtredende overheid, sociaal overleg en pensioenen kwamen aan bod. 

Een uitgewerkte versie van de accenten vind je terug in deze brochure.