Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie Het COV laat van zich horen

Meer nieuws
COV-haal-basisonderwijs-uit-marge
"Ik vind het niet zo raar dat de vakbonden extra budgetten vragen, maar ik laat me niet chanteren", zei minister Crevits in het Vlaams Parlement. "Laat ons alstublieft de komende weken werk maken van de zo nodige inhoudelijke gesprekken, zonder taboes.” 
Geachte minister Crevits,
Beste Hilde,
Het COV wordt niet graag beticht van chantage. Het COV is ook geen onderwijsvakbond die zomaar vraagt naar ‘een zak geld’. Maandenlang al hebben we inhoudelijke gesprekken met u gevoerd. Ontelbare keren hebben we u – inhoudelijk – de noden van het personeel in het basisonderwijs gesignaleerd. Op ontelbare creatieve manieren hebben we samen met u gezocht naar mogelijkheden. Samen hebben we in deze financieel moeilijke tijden elke steen omgekeerd om het onderwijspersoneel alsnog toekomstperspectief te kunnen bieden. En, alweer inhoudelijk, denken we momenteel actief mee na over het Plan Basisonderwijs dat u ons beloofd heeft. 
Dat neemt niet weg dat onze leden diep teleurgesteld zijn in uw ‘samenhangend voorstel van maatregelen voor een loopbaanpact’. Het COV-standpunt dat we op Valentijnsdag met u en de vertegenwoordigers van de onderwijskoepels deelden, was duidelijk. 
Lees meer
15-01-07-Time-out
Het COV is teleurgesteld over de manier waarop de financiering van het loopbaanpact werd aangepakt en over de bescheidenheid en beperktheid van het voorstel. Het biedt geen soelaas voor de ernstige noden voor het onderwijspersoneel en voor het basisonderwijs in het bijzonder.
Lees meer
20170214 Persbericht loopbaanpact COV
Het Gemeenschappelijk Vakbondsfront nam op dinsdag 24 januari kennis van het voorstel van minister van Onderwijs, Hilde Crevits, om via een samenhangend geheel van maatregelen de loopbaan van leerkracht in Vlaanderen opnieuw aantrekkelijker te maken. De daaropvolgende weken organiseerden de onderwijsvakbonden een uitgebreide consultatieronde en werd er een gedetailleerde analyse gemaakt van het voorstel. Op basis daarvan maakte het Gemeenschappelijk Vakbondsfront op dinsdag 14 februari tijdens het Valentijnoverleg zijn standpunt aan de minister over.
Lees meer
COV-engelengeduld
Het loopbaandebat zorgt voor onrust in de lerarenkamer. Begrijpelijk. De maat is vol. Er wordt al jaren bespaard op het onderwijs. Structurele investeringen blijven uit. De minister komt met een lege portemonnee naar de onderhandelingen. De Vlaamse regering is bikkelhard. Terwijl er erg belangrijke dossiers op tafel liggen: het loopbaanpact, het ondersteuningsmodel voor het M-decreet, een degelijk ‘Plan Basisonderwijs’, … om er maar enkele te noemen.
Lees meer
COV-het-verschil-maken
De totaliteit van de opdracht in het basisonderwijs moet haalbaar georganiseerd worden. Alleen zo kunnen leraren alle kinderen maximale kansen geven om de einddoelen basisonderwijs te halen. Dit pleidooi wordt nogmaals versterkt door onze COV-enquête over de toezichten. Daarin pleit de meerderheid van onze leden niet voor het afschaffen van het toezicht houden. Ze beseffen de pedagogische waarde van deze taak. Al maakt het de opdracht nog zwaarder.
Lees meer
Meer nieuws
COV-thema
Het COV volgt verschillende thema’s nauw op. Thema’s die inspelen op de actualiteit en de noden van kwaliteitsvol basisonderwijs. Soms organiseren we acties of zetten we een campagne op.
Lees meer

Dienstbetoon tijdens de krokusvakantie

Tijdens de krokusvakantie is het algemeen secretariaat van het COV dagelijks bereikbaar. Onze dienstverleners staan je graag elke voormiddag telefonisch te woord op 02 244 37 00. Om je provinciaal vrijgesteld secretaris te spreken, maak je best vooraf een afspraak. Er zijn geen zitdagen tijdens de schoolvakanties.
Volg ons ook op www.twitter.com/hetCOV en www.facebook.com/hetCOV. Fijne krokusvakantie!
AeropolisII-wijzijnverhuisd-COV

Het COV heeft een nieuw adres

Sinds het najaar van 2016 staan wij voor je klaar vanaf deze locatie: Britsierslaan 5, 1030 Brussel. Ons algemeen telefoonnummer is 02 244 37 00. 
  • Op zoek naar een telefoonnummer of mailadres? Je vindt alle info op de contactpagina.
COV-publicaties-Basis-rek
Met Basis ben je direct mee met de onderwijsactualiteit: 15 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod. 
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via links naar de pdf.
Lees meer
gezondopenbaar

Gezond Openbaar

ACV Openbare Diensten, Overheidsbedrijven en Onderwijs stelde op dinsdag 22 september hun prioriteiten voor tijdens het event "Gezond Openbaar".
Onder andere de terugtredende overheid, sociaal overleg en pensioenen kwamen aan bod. 

Een uitgewerkte versie van de accenten vind je terug in deze brochure.