Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie Het COV laat van zich horen

Meer nieuws
COV-master
SEP 11

COV blijft voorstander van master

Net als minister Crevits blijft het COV voorstander van een masteropleiding voor leraren in het basisonderwijs. Een goede mix van bachelor en masterleraren is een meerwaarde voor elke basisschool. Voor COV moeten masters basisonderwijs opgeleid en inzetbaar zijn in alle leergebieden. Tegelijk biedt deze masteropleiding kansen om te verbreden en te verdiepen in een bepaald leergebied.
COV-stethoscoop
Het COV reageert afwijzend op het bekwame-helpers voorstel van De Block. Verzorgende en verpleegkundige handelingen behoren niet tot de opdracht van het personeel. Juffen en meesters in het basisonderwijs staan voor een diverse groep van jonge kinderen, die nog groeiend zijn naar zelfstandigheid. De zorg en verantwoordelijkheid voor kleuters en lagere schoolkinderen die rust op leerkrachten is zeer groot. Waar nu de wetgeving geen verpleegkundige handelingen toelaat voor het onderwijspersoneel, past minister De Block op een ondoordachte wijze de wetgeving aan.
Lees meer
COV-Basisonderwijs-in-de-lift
Ons onderwijs staat voor grote uitdagingen. Daarom kunnen we niet aanvaarden dat leraren door hun feitelijke werksituatie verhinderd worden om echt het verschil te maken voor al hun leerlingen.
Lees meer
16-08-19 Leerkracht investeert
Ook na de persheisa van vorig schooljaar blijven 9 op de 10 leerkrachten eigen geld investeren in lesmateriaal. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging die het COV organiseerde. De call to action van het COV vorig jaar zorgde voor deining, debatten, een goed advies van de Vlaamse Onderwijsraad over het Toekomstplan Basisonderwijs, tweets, noem maar op … maar de actie blijft uit. Het is stil aan de overkant. Marianne Coopman, algemeen secretaris COV: “We mogen het met zijn allen niet normaal vinden dat leraren zelf geld uitgeven om hun werk te doen.”
Lees hier het persbericht van het COV.
Lees meer
Meer nieuws
COV-thema
Het COV volgt verschillende thema’s nauw op. Thema’s die inspelen op de actualiteit en de noden van kwaliteitsvol basisonderwijs. Soms organiseren we acties of zetten we een campagne op.
Lees meer
17-03-17-COV-master
Na twee schooljaren met tijdelijke maatregelen, de (pre)waarborgregeling en de GON-bevriezing is het hoog tijd voor een kwaliteitsvol ondersteuningsnetwerk. De middelen zullen terechtkomen waar de leerlingen met noden te vinden zijn. Voor het personeel van het buitengewoon onderwijs start op 1 september 2017 de uitrol van dit nieuwe model als een project van drie jaar. Zo kan de verschuiving van middelen en personeel geleidelijk gebeuren.
We geven een antwoord op de meest gestelde vragen over het ondersteuningsnetwerk.
Lees meer
campagnebeeld-basisonderwijsindelift-lr
Het COV wil het basisonderwijs in de lift! Het Vlaams basisonderwijs is top. En dat willen we zo houden. Want iedereen weet het: de kwaliteit van het basisonderwijs is cruciaal voor de verdere schoolloopbaan en dus voor de toekomst van elk kind. De verwachtingen zijn hooggespannen. De noden zijn bekend. Waar wacht de Vlaamse regering dan nog op?
Het COV vraagt dringend meer investeringen in basisonderwijs. We hebben hier negen redenen voor.
Lees meer
COV-publicaties-Basis-rek
Met Basis ben je direct mee met de onderwijsactualiteit: 15 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod. 
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via links naar de pdf.
Lees meer
AeropolisII-wijzijnverhuisd-COV

Het COV staat voor je klaar!

Het COV staat voor je klaar vanaf deze locatie: Britsierslaan 5, 1030 Brussel. Ons algemeen telefoonnummer is 02 244 37 00. 
  • Op zoek naar een telefoonnummer of mailadres? Je vindt alle info op de contactpagina.