Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie Het COV laat van zich horen

Meer nieuws
COV-161209-M-decreet
In 2014 hebben zo goed als alle partijen in het Vlaams Parlement zich geëngageerd om extra middelen te voorzien voor het M-decreet. Het COV herinnert deze partijen graag aan hun belofte. “Het onderwijspersoneel wil zich actief inzetten voor elk kind, welke leerbehoeften het ook heeft, maar het water staat de leerkrachten en directies aan de lippen”, zegt Marianne Coopman, algemeen secretaris van het COV.
Lees meer
COV-hoera-hoera-hoera
Minister Crevits schrijft het in haar beleidsbrief: “Voor het basisonderwijs werk ik een toekomstgericht en legislatuuroverschrijdend actieplan uit.” Dat is duidelijk. Er is geen weg meer terug. Driewerf hoera!
Lees meer
COV-niet-geloofwaardig-nietrechtvaardig
De kaarten liggen op tafel. Er werd hoog spel gespeeld tussen de federale regeringspartijen. De inzet? Een federale begroting die hopelijk voldoet aan de Europese normen en een bijhorend fiscaal hervormingsplan. Een echte winnaar kwam er niet uit de bus. Geen rechtvaardige fiscaliteit. Geen zekerheden over de toekomst. Het geeft een wrang gevoel.
Lees meer
15-10-2016 Overheidspersoneel opnieuw zwaar aangepakt
De federale regering heeft de hoofdlijnen van haar begroting 2017 bekend gemaakt. 
Er worden besparingen voorzien in de federale administratie. Er zouden 'efficiëntiewinsten' komen. Minister Vandeput heeft de afgelopen dagen geweigerd uit te leggen wat hij concreet zou doen om hiertoe te komen. Het wordt hoog tijd dat hij dit nu wel doet. Bij het begin van de legislatuur heeft de regering  beslist dat ze over de ganse regeerperiode 550 miljoen euro zou halen door de 'redesign' van de federale overheid. Dit is ondertussen een stevige farce.
Lees meer
2016-10-14 PWA Wijkwerken
Het onderwijsveld trekt vandaag aan de alarmbel: de afschaffing van het PWA zou de naschoolse kinderopvang fors duurder maken.  Maar ook voor de PWA-werknemers zelf is het afschaffen van het PWA een enorm probleem. Het Vlaams ACV waarschuwt voor een lichtzinnige afschaffing van PWA. 
Deze PWA-hervorming schept bezorgdheden bij meerdere maatschappelijke domeinen: als onderwijsvakbond vrezen wij voor de buitenschoolse kinderopvang, maar ook de werknemer, gebruiker en PWA-beambte worden getroffen, net als de dienstencheque-onderenmingen.
Lees meer
Meer nieuws
COV-thema
Het COV volgt verschillende thema’s nauw op. Thema’s die inspelen op de actualiteit en de noden van kwaliteitsvol basisonderwijs. Soms organiseren we acties of zetten we een campagne op.
Lees meer
AeropolisII-wijzijnverhuisd-COV

Wij zijn verhuisd!

Het COV is verhuisd! Wij staan voor je klaar vanaf onze nieuwe locatie: Britsierslaan 5, 1030 Brussel. Ons nieuwe algemeen telefoonnummer is 02 244 37 00. 
  • Op zoek naar een telefoonnummer of mailadres? Je vindt alle info op de contactpagina.
COV-publicaties-Basis-rek
Met Basis ben je direct mee met de onderwijsactualiteit: 15 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod. 
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via links naar de pdf.
Lees meer
gezondopenbaar

Gezond Openbaar

ACV Openbare Diensten, Overheidsbedrijven en Onderwijs stelde op dinsdag 22 september hun prioriteiten voor tijdens het event "Gezond Openbaar".
Onder andere de terugtredende overheid, sociaal overleg en pensioenen kwamen aan bod. 

Een uitgewerkte versie van de accenten vind je terug in deze brochure.