Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie Het COV laat van zich horen

Meer nieuws
COV-eurocenten
Als basisscholen gedwongen blijven eetfestijnen te organiseren om aan de nodige middelen te komen heeft dit een weerslag op de kwaliteit van het onderwijs.
Lees meer
Cover Basis 11
Marianne Coopman schrijft in het hoofdartikel van Basis 11: Met het voorlezen van de Septemberverklaring werd het startschot gegeven voor het nieuwe werkjaar van het Vlaams Parlement. Daarmee legde minister-president Geert Bourgeois, namens de Vlaamse regering, een verklaring af over de algemeen-maatschappelijke situatie en de krachtlijnen van de begroting. Welke partij er op welke wijze heeft gestreden bij het nemen van de beslissingen zullen we nooit te weten komen. Dit blijft achter de schermen. Niet dat het belang heeft. De regering is één en ondeelbaar. N-VA, Open VLD en CD&V geven in hun beslissingen samen gestalte aan de ingrijpende maatregelen.
Lees meer
COV-enkel-kruimels-10
In de herfst van 2014 hadden we één woord voor het hele pakket maatregelen van de nieuwe federale regering: Verpletterend! Op 7 oktober 2015 is de regering Michel een jaar aan de macht. Het werd een jaar van onverteerbare maatregelen voor u en ik en onze gezinnen. Antisociale maatregelen die ons slechts kruimels overlaten. Ondanks een jaar van geduldig sociaal overleg, voor en achter de schermen. Ondanks het aanbieden van rechtvaardiger alternatieven.
Lees meer
15-09-05-Reactie-Vandamme-DS
Het Gemeenschappelijk Vakbondsfront Onderwijs nam vandaag in De Standaard eerst verbaasd en daarna verbolgen kennis van het beeld dat Dirk Van Damme ophangt van ons Vlaams onderwijs.
Lees meer
15-08-26-Brief-aan-Bourgeois-Crevits
De onderwijsvakbonden schreven een open brief aan Vlaams minister-president Bourgeois en viceminister-president en minister van Onderwijs Crevits. Het Gemeenschappelijk Vakbondsfront vreest dat een aantal federale beslissingen de uitvoering van het Vlaams Regeerakkoord over het loopbaanpact sterk zullen bemoeilijken en misschien zelfs verhinderen.
Lees meer
Meer nieuws
COV-thema
Het COV volgt verschillende thema’s nauw op. Thema’s die inspelen op de actualiteit en de noden van kwaliteitsvol basisonderwijs. Soms organiseren we acties of zetten we een campagne op.
Lees meer
De nationale betoging van 7 oktober 2015 trok door de Brusselse straten met een opkomst van 100.000 mensen. Ook het COV kreeg dankzij jullie warme aanwezigheid, ongebreideld enthousiasme, creatieve voorbereidingen en solidaire inzet, de zichtbaarheid, uitstraling en de positieve energie die bij ons past! Dank jullie wel! 
Bekijk hier de fotoreportage: 

Lees meer
Syndicale verkiezingen COV: in vuur en vlam
De vakbondsafgevaardigde is de vertegenwoordiger van het personeel van de school. 
In oktober 2015 zijn het opnieuw syndicale verkiezingen. Wat moet je daarover weten?
Lees meer
gezondopenbaar

Gezond Openbaar

ACV Openbare Diensten, Overheidsbedrijven en Onderwijs stelde op dinsdag 22 september hun prioriteiten voor tijdens het event "Gezond Openbaar".
Onder andere de terugtredende overheid, sociaal overleg en pensioenen kwamen aan bod. 

Een uitgewerkte versie van de accenten vind je terug in deze brochure.