Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie Het COV laat van zich horen

Meer nieuws
Affiche in actie voor ons pensioen
De 9 Franstalige en Nederlandstalige onderwijsvakbonden roepen hun leden op om massaal deel te nemen aan de pensioenbetoging op woensdag 16 mei 2018 in Brussel. De onderwijssector heeft in het recente verleden al zware klappen moeten incasseren als het over de pensioenen gaat en het is nog niet gedaan!
Lees meer
COV-overleg-rondetafel-vastebenoeming
Op maandag 23 april werd het COV samen met de andere onderwijsvakbonden bij minister Crevits uitgenodigd om afspraken te maken over de aanpak van het plan basisonderwijs. Minister Crevits wil dit plan om het basisonderwijs te herwaarderen zo snel mogelijk lanceren. Het zal in sociaal overleg vorm krijgen en dat vinden we belangrijk.
Lees meer
COV-161209-M-decreet
De discussie over het M-decreet laait weer stevig op. Het COV vindt het goed dat er over een bijsturing nagedacht wordt maar wil er tegelijkertijd nadrukkelijk op wijzen dat een bijsturing van het M-decreet alleen, de problemen van het basisonderwijs niet zal oplossen.
Lees meer
COV-Basisonderwijs-in-de-lift
Het COV, de grootste vakbond van het basisonderwijs, beschouwt de maatregelen van minister Crevits als een uitgestoken hand en een eerste stap in de goede richting. Een echt plan basisonderwijs is dit echter niet. Het COV is tevreden dat minister Crevits op het niveau van de scholengemeenschappen een budget van 9 miljoen euro voorziet om de leraren beter te ondersteunen. De minister ontlast ook de directeurs van de basisscholen verder van hun lesopdracht en wil ze allemaal op een gelijke manier verlonen. Ook dat is goed nieuws.
Lees meer
Meer nieuws
COV-thema
Het COV volgt verschillende thema’s nauw op. Thema’s die inspelen op de actualiteit en de noden van kwaliteitsvol basisonderwijs. Soms organiseren we acties of zetten we een campagne op.
Lees meer
Pensioengeknoei-COV

Nationale betoging 16 mei 2018

De 9 Franstalige en Nederlandstalige onderwijsvakbonden voeren als één blok actie tijdens de pensioenbetoging op 16 mei 2018. Jij komt toch ook!
Het onderwijspensioen heeft in het recente en verdere verleden al rake klappen moeten incasseren. En dan zwijgen we nog over de vermindering of afschaffing van de uitstapregelingen die we in onderwijs gekend hebben. 
De pensioenleeftijd is verhoogd en het pensioenbedrag is kleiner geworden. En nog is het blijkbaar niet genoeg! Het dossier zware beroepen, de dreiging van nieuwe ingrepen in de referentiewedde en de verdere harmonisering met het pensioenstelsel van de privésector, kunnen nog meer klappen betekenen. En dan is er nog de draak van het puntensysteem …
Voor onderwijs is het genoeg geweest. Stop het pensioengeknoei!
 
Download de affiche. Meer info op de actiepagina.
COV-euro-briefjes

Krijg tot 90 euro terug van je lidgeld!

Wist je dat zes op de tien Belgen aangesloten zijn bij een vakbond? Wist je dat je samen met vele collega’s een sterke vakbond maakt? Door lid te worden geef je concreet vorm aan solidariteit. Van solidariteit wordt iedereen beter! Wist je dat je extra beloond wordt voor je engagement? De syndicale premie kan oplopen tot 90 euro. Zo kost je lidmaatschap een pak minder! 
Inspiratiesessie-Hasselt
Elke vijf jaar organiseert het COV een algemeen congres. We blikken terug op de voorbije periode en zetten de (kracht)lijnen uit voor de volgende vijf jaar.
Lees meer
17-03-17-COV-master
Na twee schooljaren met tijdelijke maatregelen, de (pre)waarborgregeling en de GON-bevriezing is het hoog tijd voor een kwaliteitsvol ondersteuningsnetwerk. De middelen zullen terechtkomen waar de leerlingen met noden te vinden zijn. Voor het personeel van het buitengewoon onderwijs start op 1 september 2017 de uitrol van dit nieuwe model als een project van drie jaar. Zo kan de verschuiving van middelen en personeel geleidelijk gebeuren.
We geven een antwoord op de meest gestelde vragen over het ondersteuningsnetwerk.
Lees meer
campagnebeeld-basisonderwijsindelift-lr
Het COV wil het basisonderwijs in de lift! Het Vlaams basisonderwijs is top. En dat willen we zo houden. Want iedereen weet het: de kwaliteit van het basisonderwijs is cruciaal voor de verdere schoolloopbaan en dus voor de toekomst van elk kind. De verwachtingen zijn hooggespannen. De noden zijn bekend. Waar wacht de Vlaamse regering dan nog op?
Het COV vraagt dringend meer investeringen in basisonderwijs. We hebben hier negen redenen voor.
Lees meer
COV-publicaties-Basis-rek
Met Basis ben je direct mee met de onderwijsactualiteit: 11 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod. 
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via links naar de pdf.
Lees meer
AeropolisII-wijzijnverhuisd-COV

Het COV staat voor je klaar!

Het COV staat voor je klaar vanaf deze locatie: Britsierslaan 5, 1030 Brussel. Ons algemeen telefoonnummer is 02 244 37 00. 
  • Op zoek naar een telefoonnummer of mailadres? Je vindt alle info op de contactpagina.