Werkzoekende

COV-werkzoekende
Zonder job: geen sinecure. Je wilt zo snel mogelijk (weer) aan het werk. Voor onderwijs zijn er een aantal heel specifieke kanalen waar je informatie kan zoeken.  

Schrijf je in als werkzoekende

Bij elk ACV-Dienstencentrum staan onze collega's voor je klaar om je te helpen bij de formaliteiten als werkzoekende: ga even bij hen langs om je dossier in orde te maken. Je dichtstbijzijnde ACV-dienstencentra kan je op de site opzoeken via je postcode.
Eens je daar je werkloosheidsdossier hebt, kan je het thuis ook makkelijk online opvolgen via je e-dossier.

Voor jou gelden dezelfde regels als voor elke werkzoekende: daarnaast schrijf je zo snel mogelijk in bij je gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling VDAB (Vlaanderen) of Actiris (Brussel). Hou je sollicitaties nauwgezet bij en zorg ervoor dat je je inspanningen om werk te zoeken op papier kan aantonen. Hou vooral de moed erin: het is het waard!
Via deze speciaal voor COV-leden ontwikkelde kandidatentool ‘Vragen Plaats’ kan je je als werkzoekende in het onderwijs aanmelden. Zo kunnen schoolbesturen jou vinden en je contacteren als ze een vacature hebben.

Zoeken naar werk in onderwijs? 

Via deze speciaal voor COV-leden ontwikkelde kandidatentool ‘Vragen Plaats’ kan je je als werkzoekende in het onderwijs aanmelden. Zo kunnen schoolbesturen jou vinden en je contacteren als ze een vacature hebben.

Pas afgestudeerd?

Als je net je studies in de onderwijssector hebt beëindigd, zijn er ook een aantal handige tips die we je kunnen geven: kijk even bij onze pagina Ik ben > student

Werkloos, en nu?

Als je na je studies niet onmiddellijk aan de slag kan, gelden er specifieke regels, net zoals wanneer je deeltijds werkt. Deze regels bepalen of je al dan niet recht zal hebben op een uitkering. 
Lees er meer over op onze detailpagina Ik zoek info over > werkloosheid.