Politiek akkoord zware beroepen

COV-20161120-politiek-akkoord-zware-beroepen

Politiek akkoord enveloppe zware beroepen

In 2019 trekt de regering 40 miljoen euro uit voor de pensioenfinanciering van de zware beroepen. In 2020 wordt dat 70 miljoen euro.
Volstaat het met die bedragen wel om de problematiek financieel af te dekken? FCSOD vindt dit vandaag alles behalve duidelijk. Voor de openbare sector had de minister van Pensioenen ons in april verzekerd dat het niet zou gaan om een besparingsoperatie. Met wat nu op tafel ligt, stellen we ons de vraag of die garantie wel degelijk is gerespecteerd. Eind deze week is er een samenkomst van het comité A. Op dat ogenblik willen we daarover duidelijkheid.
De regering trekt ook maar geld uit vanaf 2019. De maatregelen over de strengere pensioenvoorwaarden gaan nochtans in vanaf 1-1-2017. De regering had aangekondigd dat ze die strengere pensioenvoorwaarden zou corrigeren via de zware beroepen. Maar blijkbaar moeten mensen daar nog 2 jaar op wachten. Logisch is dat allerminst.
(Persmededeling van FCSOD, die de ACV-centrales voor het overheidspersoneel, de overheidsbedrijven en het onderwijs verenigt)