Onderwijsvakbonden verwelkomen deelnemers Onderwijsfestival

persbericht-gvf-vanlerensbelang-onderwijsfestival-onderwijsvakbonden
Het onderwijspersoneel is niet alleen ongerust, maar ook sterk verontwaardigd. Om aan deze ongerustheid en verontwaardiging uiting te geven, zullen de onderwijsvakbonden de deelnemers aan het Onderwijsfestival verwelkomen. We zullen hen uitleggen waarom wij de aangekondigde pensioenmaatregelen niet pikken. Wij vinden dat kinderen recht hebben op goed onderwijs. Wij vinden dat hen dat recht ontnomen wordt als het statuut van het onderwijspersoneel - ook financieel - niet meer voldoende aantrekkelijk is om hooggeschoold personeel te kunnen blijven aantrekken. En daarom voeren wij actie. Voor uw en onze kinderen!
Op 13 mei gaat in het Vlaams Parlement het Onderwijsfestival door. Deelnemers aan dat festival gaan in gesprek over de resultaten uit de 50 dagen en de 5 Nachten van het Onderwijs. De hamvraag van het hele maatschappelijke debat was ‘Wat is van leRensbelang voor de jongeren?’ Volgens de onderwijsvakbonden is het van leVensbelang dat jongeren les krijgen van leraren die zich gewaardeerd voelen. Niet met woorden, maar met daden.   
Goed onderwijs start bij goed en hoog opgeleide mensen die zich geroepen voelen om leerlingen, jongeren, cursisten… een vorming te geven die het hen mogelijk maakt om later te kunnen participeren aan het maatschappelijk leven. Maar die mensen hebben recht op waardering. 
De federale regering heeft maatregelen aangekondigd die drastisch ingrijpen op de pensioenen van de personeelsleden van het onderwijs. Als die uitgevoerd worden, dan daalt het pensioen van het onderwijspersoneel met 15 tot 20 %. De personeelsleden nemen het niet dat vooral de onderwijspensioenen geviseerd worden en beschouwen die maatregelen dan ook als een manifest gebrek aan waardering van de overheid voor hun dagdagelijkse inzet. 
Jos Van Der Hoeven 
Secretaris-generaal 
COC
Marianne Coopman 
Algemeen secretaris 
COV
Raf De Weerdt 
Algemeen secretaris 
ACOD Onderwijs
Marnix Heyndrickx 
Voorzitter 
VSOA Onderwijs